ne-am mutat

Discontinuam acest blog
Ne gasiti pe:

CUPRINS POSTARI BLOG

CUM GASITI INFORMATIILE CAUTATE CEL MAI RAPID?

1. Introduceti cuvintele cheie in chenarul de cautare (sus)
2. Desfasurati Arhiva Blogului din chenar pt a cauta in ordine cronologica (stanga)
3. Dati click pe etichetele importante din chenar (stanga, mai jos)

marți, 8 septembrie 2009

Iazurile de inot sau piscine naturale

IAZURILE DE INOT SAU PISCINELE NATURALE

Iazul de inot este o moda foarte recenta. A aparut in lume de doar cativa ani (din 1998). 
Acest lucru nu inseamna ca inainte nu existau iazuri de inot, doar ca de la aceasta data specialistii au inceput sa construiasca sistematic si planificat iazuri cu capacitati de autoregenerare suficient de curate si sanatoase sa ofere nu doar placere ci si siguranta celor ce doresc sa se scalde intr-un asemenea iaz.
De atunci intreg sistemul precum si principiul de functionare a fost in continuu imbunatatit. Tari ca Austria, Germania, Elvetia, sunt liderii incontestabili si pot fi recunoscuti ca "reinventatorii naturii acvatice".
Iazul de inot nu este doar un bazin umplut cu apa. Pentru a putea mentine apa mereu curata se apeleaza la o filtrare biologica din partea plantelor. O parte importanta a iazului este folosit drept biotop acvatic, plantate cu plante acvatice atent selectionate, ce au rol de filtrare.
O parte special amenajata, separata prin perete (beton, lemn, dig de pamant sau piatra, va fi miezul zonei de inot. Astfel plantele nu vor intra in contact cu bazinul de inot si nici pamantul nu va colmata in exces apa. Doar apa curata, de la suprafata va trece si va regenera apa din zona de inot.

Un iaz de inot este mai mult decat o piscina. Ne permite sa ne delectam si sa beneficiem de darul unei ape curate, proaspete, netratate cu chimicale. Si toate acestea intr-un mediu cat mai natural. Parca ar fi o revelatie din scene de filme romantice.
Referitor la preturile de cost al unui iaz de inot, este foarte greu de estimat. In orice caz, costul total al unui iaz de inot este net inferioara unei piscine construite. Marimea este, oricum un factor hotarator, dar si cheltuielile de excavare, accesoriile alese, precum instalarea eventualele filtre speciale, sistemul de iluminat acvatic, forma si tipul bazinului dar si zona verde acvatica si ornamentala din imprejurimi. O parte insemnata din aceasta lucrare, in special cele elementare (excavare, ajutor uman la manipulare, etc) poate fi executat in regim propriu, scazand costurile. Intretinerea unui iaz natural necesita - in general - lucrari nespecializate, putand fi executate de catre oricine si, in general, este considerata o indeletnicire de relaxare si nicidecum un chin.
Fiecare proiect necesita un studiu amanuntit si, prin urmare, calculele de buget depind de factorii amintiti mai sus. Specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a va da informatiile necesare.

cititi aici mai mult despre iazurile de inot
cititi aici despre intretinerea iazurilor de inot
Vizitati site-ul specializat despre iazuri de inot

iaz de inot


sursa: www.lac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti aici un comentariu.
Nu includeti adresa Dvs, deoarece comentariul Dvs va deveni publica.
Daca nu ati gasit raspuns la intrebarile Dvs pe acest post si doriti informatii personal, contactati-ma prin mail, pe adresa:
orlovszki@gmail.com