ne-am mutat

Discontinuam acest blog
Ne gasiti pe:

CUPRINS POSTARI BLOG

CUM GASITI INFORMATIILE CAUTATE CEL MAI RAPID?

1. Introduceti cuvintele cheie in chenarul de cautare (sus)
2. Desfasurati Arhiva Blogului din chenar pt a cauta in ordine cronologica (stanga)
3. Dati click pe etichetele importante din chenar (stanga, mai jos)

marți, 8 noiembrie 2011

Sfaturi pentru constructia lacurilor si iazurilor mari

Doriti un iaz de dimensiuni mari? 
Cititi in continuare sa stiti din timp ce implica aceasta investitie

Constructia iazurilor ornamentale se face, de obicei, de catre peisagisti. Peisagistii au, in general cunostinte suficiente pt executarea iazurilor in asa fel incat la finalizare sa aiba un aspect multumitor. De multe ori lipseste, insa, baza de cunostinte si informatii tehnice care pot conduce la o functionare si exploatare defectuasa.
In alte cazuri iazurile pot fi construite de catre firmele de constructii. In acest caz lucrarea poate sa sufere la capitolul estetica si functionalitate si, in general, este excesiv de complicata pentru executie.
Iazurile construite pe cont propriu sufera, in general din punct de vedere functional dar si estetic, limitarile de cunostinta si experienta permitand loc la erori grave.
Totusi, daca constructia unui iaz ornamental de gradina de dimensiuni mici ar trebui sa fie simpla (dar nu este) constructia unor iazuri, lacuri sau bazine impun cunostinte speciale, precautie si luarea de masuri specifice.
In cele ce urmeaza doresc sa punctez fazele de lucru pentru excavarea, izolarea si finisarea iazurilor de mari dimensiuni.

joi, 29 septembrie 2011

Din nou despre aspiratoarele de iaz


Intrebare

Buna ziua .
Am vazut pe site-ul dvs ca ma puteti ajuta cu un sfat !
Am nevoie de un aspirator de iaz. Pentru asta o sa incerc sa va dau detaliile de care cred ca aveti nevoie pentru a ma putea sfatui.
Asadar, are adancimea de aproximativ 70cm, cu o suprafat de 12 mp. Pe fundul lui am pus pietris (peste folia PVC). Problema mare o reprezinta praful din zona, care mai ales cand este vant ajunge in apa si se depune.
Daca se preteaza un produs din cele comercializate de Dvs, cu atat mai bine.
Va multumesc.
O zi buna.


Raspuns

Iaz de inot? Ce ma fac cu broastele?

Intrebare:  

Buna ziua, Doresc sa-mi construiesc o piscina... Eu inclin catre iaz de inot, sotia, "sa nu ne batem cuie in talpa". Problema ar fi broastele si algele. Am citit sfaturile de pe site dar nu au fost suficient de convingatoare. Avand in vedere experienta dvs, ce ne-ati mai putea sfatui? Multumesc


Raspuns

marți, 23 august 2011

Reabilitarea sistemului de filtrare al unui iaz

Multe dintre problemele ivite sunt cauzate de utilizarea ineficienta a sistemului de filtrare achizitionat. In majoritatea cazurilor aceste filtre nu sunt corespunzator utilizate sau nu sunt suficient de bine exploatate.
In cele ce urmeaza va prezint o conversatie avut cu un client (sa-l numim Dl. Popescu, pt a pastra anonimatul). Problema dezbatuta se refera la incapacitatea de a remedia calitatea apei din iaz.  Cu niste sfaturi ieftine s-a reusit o reabilitare impresionanta:

luni, 1 august 2011

Filtrele de iaz nu combat matasea broastei

 Solicitare: 
Buna ziua.
Am achizitionat o pompa UBBINK ELIMAX si Filtru sub presiune si UVC BIO PRESSURE 3000. Aparatura a fost montata la un iaz care are aproximativ 350 l apa, in aprox. 2 saptamani s-a format in iaz o verdeata (denumire populara matasea broastei).
Va rugam sa ne dati solutia pt. rezolvarea acestor probleme


luni, 18 iulie 2011

Din nou despre matasea broastei (algele filamentare) din iazuri

Matasea broastei, este o ciuma ce bantuie in iazul multora, in special in iazurile populate cu pesti, deci cu concentratie ridicata de nitrati, ale celor expuse la soare excesiv, neintretinute corespunzator, si/sau neaerate suficient.
Matasea broastei este de multe ori confundata cu alte specii de alge filamentare. Aceste alge lungi, verzi, asemenea firelor de bumbac, ca si o vata mai rara, dar verde, sunt capabile sa va inghita intreg iazul in foarte scurt timp.
Spre deosebire de algele verzi, planctonice sau similare care traiesc in suspensia apei, matasea broastei nu poate fi combatut cu ajutorul instalatiilor ultraviolete UVC
Pentru a putea combate problema algelor filamentare este important de stiut care sunt cauzele aparitiei. Este cea mai inteleapta idee, deoarece majoritatea detinatorilor de iazuri prefera sa combata simptomele si nu cauzele generatoare de probleme.

marți, 15 martie 2011

Primele lucrari de primavara la iazuri





In acest an primavara a explodat. In doar doua zile zapada a disparut iar florile campiilor au aparut din nou. 
Valul de caldura a trezit din hibernare si viata acvatica. Sa vedem, deci, cu ce sa incepem punerea la punct al iazului nostru ornamental 

joi, 10 februarie 2011

Intretinerea iazurilor si lacurilor de mari dimensiuni



Iazurile de mari dimensiuni necesita un tratament diferit de iazurile mici?

 Iazurile si lacurile de dimensiuni mari nu difera doar prin dimensiuni de iazurile mici, ci sunt niste entitati complet diferite ce necesita un tratament special, dar mai inainte de toate necesita o intelegere a tuturor proceselor biologice si chimice pentru asigurarea unei calitati al apei sanatoase.

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Fotosinteza - oxigenul si rolul plantelor acvatice in iazuri

Oxigenul este o componenta vitala a vietii acvatice. Iazul are nevoie de oxigen pentru a putea sustine viata. Cu exceptia unor bacterii si alte vietati "extremofile" care traiesc in adancul oceanelor chiar si in lipsa oxigenului, iazurile si lacurile naturale se degradeaza rapid si iremediabil in asemenea conditii.
Pentru ca iazul nostru sa nu devina o balta moarta, incercam in cele ce urmeaza sa clarificam tema oxigenului si sa gasim solutii pentru ameliorarea calitatii apei.

miercuri, 5 ianuarie 2011

Iaz ornamental sau gradina acvatica?

 In domeniul constructiilor acvatice arhitecturale se fac mereu confuzii in definirea exacta a termenului de iaz, lac, lacusor, bazin, helesteu, biotop, gradina acvatica, piscina naturala, etc. In majoritatea cazurilor se subinteleg sensul lor exact. Dar pentru cunoscatori exista o diferenta...